U kunt bij Monstercars op vele manieren veilig betalen.
Home
RC Auto's Drones RC Tanks RC Werkvoertuigen Matras- & stuntvliegers Sinterklaas Tips
RC Helicopters RC Boten Metaaldetectoren Action Cams OP=OP Aanbiedingen

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?


Modelbouw Boten Modelbouw Boten
Verzenden

Welkom bij Monstercars.nl, de grootste site voor modelbouw boten en andere RC produkten. Er bestaan veel verschillende soorten modelbouw boten met verschillende soorten aandrijving, zoals elektrische brushed motoren, elektrische brushless motoren, nitro motoren en benzine motoren. Omdat water veel weestand biedt, is er veel vermogen nodig om een modelbouw boot in het water vooruit te krijgen. Hierdoor verbruiken boten meer energie dan bijvoorbeeld auto's. Het gevolg is dat elektromodellen over het algemeen zeer korte vaartijden hebben op 1 acculading. Met de speciale LiPo accu's en Brushless motoren zijn wel langere vaartijden te behalen, maar handiger is het om een modelbouw boot te gebruiken op Nitro benzine of normale mengsmering, hiermee kun je wanneer je een ruime tank gebruikt relatief lang varen en hoef je enkel de benzinetank bij te vullen om weer verder te kunnen varen. Nadeel van benzine modelbouw boten is dat Nitro benzine relatief duur is, je moet dan ook rekening houden met kosten van minimaal 10 euro/uur. Ook bestaan er echte benzine modelbouw boten die lopen op mengsmering net als een brommer, maar deze motoren zijn een stuk groter dan de nitro motoren, waardoor de boot zelf ook een stuk groter en daardoor duurder is. Een ander nadeel, wat voor sommige liefhebbers juist weer een voordeel is, is het geluid. Nitro en Benzine motoren kunnen zeer veel geluid produceren, waardoor dit type aandrijving niet overal gebruikt kan of mag worden. Ook is het vanwege de vervuiling op sommige plassen verboden om met benzine modelbouw boten te varen.

 

Als je zeer hoge acceleratie en extreem hoge topsnelheden zoekt, dan gaat er echter niets boven een modelbouw boot met Brushless motor, in combinatie met een zware LiPo (Lithium Polymer) accu zijn snelheden van wel 140 km/uur mogelijk! Bij dit soort snelheden zijn dergelijke accu's wel snel leeg en is een extra accu pack voor de modelbouw boot geen overbodige luxe. Bent u echter beginner of zoekt u een leuke boot voor uw kind, dan raden we aan eerst te beginnen met een elektro modelbouw boot met RC540 brushed motor, hiermee kan goed geoefend worden en zo nodig kunnen deze modellen later met een ander type motor sneller gemaakt worden. Wilt u meer informatie over modelbouw boten of hebt u andere vragen, u bent van harte welkom in onze modelbouw winkel in Herkenbosch waar onze medewerkers graag al uw vragen beantwoorden, tevens kunt u ons servicenummer bellen dat bovenaan deze site staat.

 

U vindt een overzicht van alle Modelbouw Boten onder de volgende link: Modelbouw Boten.

 

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, mailt u ons dan gerust op info@monstercars.nl of belt u ons servicenummer dat vermeld staat bovenaan deze pagina.

Volgende

Hebt u vragen?
Bel onze klantenservice. Vandaag helaas gesloten maar Maandag bereikbaar van 11.00 - 17.00 uur op

(+31) 0475-202015

of stuur ons een mail op

mail@monstercars.nl


Aanmelden voor onze nieuwsbrief?Aanmelden voor onze nieuwsbrief?


?