U kunt bij Monstercars op vele manieren veilig betalen.
Home
RC Auto's Drones RC Tanks RC Werkvoertuigen Matras- & stuntvliegers Sinterklaas Tips
RC Helicopters RC Boten Metaaldetectoren Action Cams OP=OP Aanbiedingen

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?


RC RC
Verzenden

Welkom bij Monstercars, de grootste en meest uitgebreide RC site van Nederland. RC is de afkorting voor het Engelse "Radio Controlled", wat naar het Nederlands vertaald Radiografisch bestuurbaar betekent. Met RC worden eigenlijk alle produkten uit de modelbouw bedoeld, van bestuurbare auto's tot tanks en vliegtuigen. Om RC produkten te besturen heb je een aantal onderdelen nodig. Om te beginnen een zender, welke de signalen naar het RC voertuig stuurt, hierin moet dan een receiver of ontvanger geplaatst worden die de signalen van de zender opvangt en deze omzet naar de elektrische signalen die de motor en servo's aansturen die op hun beurt weer zorgen voor de bewegingen van het RC model.

 

Er bestaan zeer veel verschillende RC produkten en minstens zo veel verschillende soorten zenders en receivers. De meest gebruikte, maar verouderde RC zenders werken op 27MHz, wat de frequentie aanduidt waar de zender en ontvanger op werken. Nadeel van deze frequentie is dat deze relatief storingsgevoelig zijn, omdat deze frequentie ook voor vele andere doeleinden gebruikt wordt en daardoor kan storen op het RC voertuig dat gebruik maakt van dezelfde frequentie. Een tweede nadeel is dat deze frequentie niet erg ver reikt. Vanuit de vliegwereld is het modernere 2.4GHz systeem ontstaan, welke een stuk minder storingsgevoelig is, een stuk verder zendt en tevens een stuk zuiniger is als het gaat om het stroomverbruik. Dit is de reden dat steeds meer RC produkten gebruik maken van deze nieuwere zendapparatuur op 2.4GHz.

 

U vindt een overzicht van al onze RC Produkten onder de volgende link: RC Produkten.

 

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, mailt u ons dan gerust op info@monstercars.nl of belt u ons servicenummer dat vermeld staat bovenaan deze pagina.

Volgende

Hebt u vragen?
Bel onze klantenservice. Vandaag helaas gesloten maar Maandag bereikbaar van 11.00 - 17.00 uur op

(+31) 0475-202015

of stuur ons een mail op

mail@monstercars.nl


Aanmelden voor onze nieuwsbrief?Aanmelden voor onze nieuwsbrief?


?